+358 103 246 600 | sales(at)volter.fi
bclose
Slide background
From wood
Your own electricity
Slide background
Pioneer in
Bioenergy
Slide background
Renewable energy source
Electricity from

 

Volter - Pioneer in bioenergy

Siirtyminen uusiutuvien energialähteiden käyttöön on yksi planeettamme suurimmista tulevaisuuden mahdollisuuksista. Biomassat ovat potentiaalinen vaihtoehto fossiilisten polttoaineiden korvaamiseen. Tästä meillä on näyttöä Kempeleen ekokorttelissa vuodesta 2009 lähtien. Kempeleen ekokorttelissa kymmenen omakotitalon tarvitsema sähkö- ja lämpöenergia tuotetaan alueen omassa pienvoimalaitoksessa Volterin puunkaasutusteknologialla. Polttoaineena käytetään kotimaista metsähaketta. Tällä tekniikalla yksi litra öljyä voidaan korvata noin kahdella kilolla kuivaa puuta. Puhdas energia on myös yksi nopeimmin kasvavista toimialoista.

Olemme suunnannäyttäjä ja edelläkävijä puunkaasutusteknologian kehittämisessä. Sähkön tuottaminen uusiutuvista energialähteistä ei tarkoita luopumista kodin totutuista käyttömukavuuksista – tästä meillä on kokemusta Kempeleen ekokorttelissa.

puuhake

Metsien kasvu Suomessa on lähes 100 miljoonaa kuutiota vuodessa, josta on viimevuosina kerätty vain hieman yli puolet. Olemme huolissamme maaseutujen väestökadosta, emmekö voisi tuottaa energiaa paikallisesti hyödyntäen uusiutuvia energiavarojamme sekä luoda maaseudulle uusia työpaikkoja?

Volter –omasähkölaitoksessa voidaan tuottaa asuinalueen koko sähkö- ja lämpöenergian tarve omavaraisesti puuhakkeella. Esimerkiksi kuusi-henkisen perheen vuotuiseen sähkön- ja lämmöntarpeeseen sekä sähköauton lataamiseen riittää noin 20 kiintokuutiota puuta.

The CHP-plant produces enough electricity and heat for the annual needs of a farm, an entire small housing estate or small business. Our plants can be scaled up to multi-unit installations in order to meet the needs of growing energy demand across diverse applications. The video above highlights this aspect, meeting a larger energy demand for a wood chip business through scaling up to three connected units.

Electricity is produced by gasifying wood chips. Waste heat from the process can be used in hydronic underfloor heating, preheating of air-conditioning or domestic water, to name a few. Your CHP-plant can be landscaped to match your own surroundings.

ekokyla1

Kempeleen ekokortteli on yrityksellemme ja yhteistyökumppaneillemme ainutlaatuinen tuotekehitysalusta. Tuotekehityksessä tarvitaan teoriapohjaa ja käytännön ymmärrystä, mutta ennenkaikkea ennakkoluulottomuutta ja pitkäjänteisyyttä. Kempeleen ekokortteli on syntynyt vaikeuksien kautta, kuten moni muukin uusia latuja aukova hanke.

Olemme tehneet tuotekehitystyötä keskellä elämää. Meidän on ollut pakko tehdä joka päivä korttelin tarvitsema sähkö ja lämpö samalla, kun olemme kehittäneet laitteistoa. Tämä on tuonut mukanaan oman haasteensa, mutta on takuulla myös nopeuttanut kehitystä. Me Volter Oy:ssä uskomme, että pakko on paras opettaja.

Olemme koonneet tuotekehitystiimimme nuorista ja motivoituneista osaajista, jotka haluavat antaa täyden panoksensa yhteisen päämäärän saavuttamiseksi. Tiimimme on insinööripainotteinen. Korkea koulutusaste ei kuitenkaan ole itsetarkoitus, vaan yhteisenä tekijänä meillä kaikilla on hyvä ymmärrys ideoiden viemisestä käytäntöön.

Emme pyri tekemään kaikkea itse. Saumaton yhteistyö tarpeemme tuntevien alihankkijoiden kanssa on mahdollistanut meille keskittymisen niihin osa-alueisiin, jotka parhaiten osaamme. Henkilöstömme ja alihankkijamme ovat saaneet ainutlaatuista tietotaitoa ratkomalla käytännönongelmia.

Yrityksen perustaja Juha Sipilä pyysi tarjousta sähköliittymästä mökilleen vuonna 1998. Tuolloin 424 000 markan tarjous sai miettimään omasähkölaitoksen rakentamista. Kohteesta rakentui energiaomavarainen saareke, jossa sähkö tuotettiin tuulivoimalla sekä diesel aggregaatilla. Pian syntyi ajatus dieselin korvaamisesta puuhakkeella.

Puukaasu oli sekä taloudellisempi että ekologisempi vaihtoehto ja näin mökillä testattu idea siirrettiin laajempaan käytäntöön ja Kempeleen ekokorttelista tuli Suomen ensimmäinen energiaomavarainen asuinalue, jossa energia tuotetaan omavaraisesti, lähes päästöttömästi puuhakkeesta ja tuulivoimalla.

Osana asiakaspalveluamme järjestämme Volter Academy –koulutuksia jakelijoillemme ja loppukäyttäjillemme. Jakamalla tietoamme Volter 40 Indoor yksiköitä ylläpitävien teknikoille ja insinööreille varmistamme paikallisen tuen ja yksiköiden käytön tehokkaimmalla mahdollisella tavalla.

Distributors

Want to become a Distributor? We are looking for new partners to extend our energetic sales network. Do not hesitate to contact sales(at)volter.fi.

Volter Oy

Rytiniementie 1

91910 Tupos

Finland

+358 103 246 600

sales(at)volter.fi

www.volter.fi

Belgium, Netherlands and Luxemburg

Elugie bvba

Meester van der Borghtstraat 58

2580 Grasheide (Putte)

Belgium

Tel: +32 (0)15/635221

info(at)elugie.be

www.elugie.com

Green Fuel Energy

Tel: +372 56 676 090

info(at)gfe.ee

www.gfe.ee

La Compagnie Energies et Territoires

81 Rue de Monceau

75008 Paris

France

Tél: 0672682002

www.lceet.eu

Sintecnica

Via Circonvallazione n. 11

57023 Cecina (LI)

Italy

General contact: +39 0586 930411

CEO contact: +39 339 5242775

info(at)sintecnica.com

www.sintecnica.com

Volter Japan

Tel: +81-186-67-6015

info(at)volter.jp

www.volter.jp

ETA Norge AS

Tel: +47 477 50 000

post(at)etanorge.no

www.etanorge.no

Nordisk Bio Kraft och Värme AB

Tel: +46 (0)76 -118 55 75

info(at)bkvab.se

www.bkvab.se

GRegio Energie AG

Rheinmühleweg 64

7000 Chur

Switzerland

Tel: +41 81 256 22 00

info(at)gregio.ch

www.gregio.ch

Magnetik Value

Rua de Sá da Bandeira, Nr 651

4. Floor – Office 8/9

4000-437 Porto

Portugal

Tel: +351 220 983 519

info(at)volter-iberica.com

commercial(at)magnetikvalue.pt

www.volter-iberica.com

Volter Canada

270 Saunders Road

Barrie L4N 9Y2

Ontario, Canada

jarno.haapakoski(at)volter.fi

Tel: +1 705 220 2209

www.volter.ca

Arbor Heat and Power

Tel: +44 (0)1778 590 074

info(at)arborhp.com

www.arborhp.co.uk

Ajankohtaista

Kaikki ajankohtaista artikkelit