Tietoa Volterista

Vihreää siirtymää työstämässä

Osaamisemme greentech -kaupallistuksessa alkoi omasta ideastamme käyttää puuhaketta energiantuotannossa.

Etusivu Meistä

Kuinka matkamme alkoi

Uusiutuvien energianlähteiden käyttöönotto on yksi merkittävimmistä teoista planeettamme tulevaisuuden kannalta. Volterin matka alkoi innovatiivisen puuhakkeen kaasutusprosessin parissa: teknologiamme korvaa litran öljyä kahdella kilogrammalla kuivaa puuhaketta.

Biomassat ovat aito vaihtoehto fossiilisille polttoaineille.

Onnistumisen myötä karttunut kokemus

Puuhakevoimalan onnistuneen kaupallistusprojektin aikana insinööritiimimme oppi valtavasti uutta. Ymmärsimme samalla, miksi niin monet lupaavat ideat eivät koskaan muutu todeksi. Pienelle tiimille – jolla ei ole aiempaa kaupallistamiskokemusta – siirtyminen prototyypistä tuotantovaiheeseen on erittäin haastavaa, riippumatta siitä kuinka nerokas idea taustalla on tai kuinka ahkerasti tiimi panostaa työhönsä.

Onnistunut tuotteistus vaatii rahaa, kovaa työtä, suunnittelukokemusta, tuntemusta valmistusprosesseista ja osien hankinnasta. Pienessä startup-tiimissä ei yksinkertaisesti ole resursseja hankkia kaikkea tätä osaamista talon sisälle.

Siksi Volter tarjoaa nyt tuotteistusosaamistaan myös muille, kustannustehokkaasti ja nopealla aikataululla. Kaupallistetaan prototyyppisi markkinoille yhdessä.

Kaupallista ja ympäristöystävällistä toimintaa

Puhdas energia ja muut vihreän siirtymän sektorit nousevat kohisten. Kasvavassa alassa on taloudellisten mahdollisuuksien lisäksi mielestämme erittäin vastuullista toimia: auttamalla vihreää siirtymää Volter ja asiakkaamme kantavat kortensa kekoon vastuullisesti paremman tulevaisuuden tähden.

Field of grass

Volterin tiimi

Tiimimme koostuu osaavista, motivoituneista ammattilaisista joille ympäristövastuullinen tuotekehitys on intohimoinen elämäntyö.

Emme kuitenkaan yritä tehdä kaikkea yksin. Toimimme yhteistyössä huolellisesti valittujen alihankkijoidemme kanssa. Alihankkijamme tuovat omaa alansa huippuosaamistaan oman osaamisemme tueksi.

Henkilökuntamme ja alihankkijamme ymmärtävät ongelmanratkaisukyvyn tärkeyden kaupallistamisessa.

2-3

Vuotta säästöä tuotteistamalla kanssamme.

Katso referenssit

~6

Kuukautta ensimmäisestä palaverista tuotantovalmiuteen.

Ota yhteyttä
Volterin tarina

1998

Idea: omavarainen mökki

Vuonna 1998 Juha Sipilä pyysi tarjouksia sähköliittymästä mökilleen. Edullisin tarjous oli korkeampi kuin mökin hinta ja se sai Juhan miettimään sähkön itsenäistä tuotantoa. Mökille rakentui oma saarekeverkko akustoineen, tuulimylly ja diesel aggrekaatti. Ajatus dieselin korvaamisesta puulla sähköntuotannossa jäi hautumaan ja siitä sai alkunsa Volterin tarina.

2006

Tuotekehitystä: El Camino

Ensimmäinen testilaite puun hyödyntämiseksi moottorikäytössä oli harrastuspohjalta syntynyt puukaasuauto ”El Kamina”. Kaasutin rakennettiin pickup-auton lavalle todistamaan konseptin toimivuus. Auto käy puusta tuotetulla kaasulla bensiinin sijasta.

2010

Laajempi käyttökohde: Kempeleen ekokylä

Mökkiä sähköistyksessä syntynyt ja ”El Kaminassa” testattu idea valjastettiin laajempaan testikäyttöön Kempeleen ekokylässä. Ekokylässä oli käytössä ensimmäinen prototyyppi Volter puuhakevoimalasta. Ekokylästä tuli suomen ensimmäinen täysin energia-omavarainen asuinalue. Kaikki tarvittava energia tuotettiin omavaraisesti lähes nollapäästöillä, käyttäen puuhaketta ja tuulivoimaa.

2011

Ensimmäiset kaupat

Ensimmäinen kaupallinen Volter puuhakevoimala valmistuu.

2012

Volter 40 CHP

Suunnittelimme ja valmistimme ensimmäisen Volter 40 CHP:n, joka oli konttimallinen ratkaisu.

2014

Uusi versio

Volter 40 CHP merikonttiversio suunniteltiin uusiksi, ja Volter 40 Indoor -malli julkaistiin. Voimala sai uuden, kompaktimman ja tyylikkään ulkoasun. Modulaarisesti skaalattava malli oli vain 4,8m pitkä, 1,2m leveä ja 2,5m korkea. Lämpö- ja sähköteho pysyivät samana.

2016

Kasvua

Vuosien työn jälkeen Volter alkoi kasvaa. Voimalaitoksemme alkoi saada kansainvälistä huomiota omavaraisten energiantuottajien keskuudessa, erityisesti Euroopassa ja Japanissa.

Suomen Teknologiateollisuus valitsi Volter 40 Indoorin vuoden ohutlevytuotteeksi teollisuussarjassa.

2017

100 voimalaitosta

Valmistimme voimalaitoksen numero 100 syyskuussa. Tuolloin voimalaitoksemme tuottivat sähköä ja lämpöä asiakkaillemme Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Italiassa, Japanissa, Sveitsissä, Kanadassa ja Englannissa.

Volter voitti maanlaajuisen kasvuyritysten kilpailun Kasvu Openin.

2018

Uudet tuotantotilat

Muutimme uusiin tiloihin Tupokseen. Uusi tuotantotila moninkertaisti tuotantokapasiteetin.

2020

Kaupallistuspalvelua testataan

Aloitimme tuotteistus- ja kaupallistuspalvelun tarjoamisen valituille asiakkaille.

2023

Walter puuhakevoimala

Vuosien suunnittelutyön ja asiakaspalautteen huomioinnin jälkeen toisen sukupolven puuhakevoimala valmistuu! Walter tuo mukanaan monia parannuksia, optimointia ja helppokäyttöisyyttä.

Walter voimala

2024