Q Powerin ja Volterin yhteistyö saa jatkoa

Kategoriat: Uutiset |

Etusivu Kirjoitukset Q Powerin ja Volterin yhteistyö saa jatkoa

Q Powerin ja Volterin hyvä yhteistyö saa jatkoa ja laajenee valmistukseen Harjavallan metanointilaitoksen osalta

Power-to-x teknologiayritys Q Power ja cleantechiin erikoistunut Volter ovat solmineet toimitussopimuksen reaktorimoduulien teräsrakenteiden valmistamisesta Sopimus liittyy Q Powerin P2X Solutionsille toimittamaan metanointilaitokseen, joka tulee Harjavaltaan vihreän vedyn tuotantolaitoksen yhteyteen. Volter on suomalainen yhtiö, joka kaupallistaa teknisiä innovaatioita. Q Power ja Volter ovat tehneet onnistunutta yhteistyötä Q Powerin metanointiratkaisun suunnittelussa prototyypistä kaupalliseen kokonaisuuteen.

Synteettisillä polttoaineilla tulee olemaan merkittävä rooli hiilidioksidipäästöjen vähentämisessä energiantuotannossa, mutta myös teollisuuden ja liikennesektorin päästöjen vähentämisessä. Reaktorien moduulirakenne mahdollistaa laitosten lähes rajattoman skaalautuvuuden erilaisten asiakkaiden tarpeisiin.

Meillä Q Powerilla tehdään edistyksellistä tuotekehitystyötä reaktorin toiminnallisuuden ja prototyyppien kehittämisessä. Volter on laajentanut tiimimme osaamista ja tuonut meille asiantuntijuutta ratkaisujen suunnittelussa kaupalliseen tuotantoon. Suunnittelussa korostuu skaalattavuus sekä järjestelmän että tuotannon ja logistiikan osalta. Volterilla on erittäin hyvää osaamista tähän..” Marko Niskanen, Q Powerin teknine johtaja kertoo yhteistyöstä.

Q Power toimittaa Suomen ensimmäisen teollisen mittakaavaan synteettisen metaanin tuotantolaitoksen P2X Solutionsille Harjavallan Suurteollisuuspuistoon. P2X Solutions rakentaa Harjavaltaan Suomen ensimmäisen teollisen mittakaavan vihreän vedyn tuotantolaitoksen. Osa kestävästi tuotetusta vedystä jalostetaan metanointilaitoksessa yhdessä hiilidioksidin kanssa synteettiseksi metaaniksi. Nyt syntyneen sopimuksen myötä, Volter toimittaa osan Harjavaltaan rakentuvan synteettisen metaanin tuotantolaitoksen moduuleista. ”Halusimme, laajentaa yhteistyötämme Volterin kanssa myös toimituspuolelle, sillä moduulien rakentaminen edesauttaa myös tulevaa tuotekehitystä seuraavan reaktori- ja moduullimallin osalta. Tällä tavalla osaaminen kasvaa puolin ja toisin.” Niskanen avaa näkemyksiään.

Volterin vahvuus on vankka osaaminen suunnittelussa ja tuotteistamisessa. Heidän tavoitteenaan on suunnitella ratkaisuja, jotka ovat helppoja ja tehokkaita toteuttaa. Nyt syntynyt toimitussopimus on erittäin positiivinen asia myös Volterille. ”Meillä on ollut ilo tehdä töitä Q Powerin osaavan tiimin kanssa. Yhteistyömme on hyvä esimerkki Volterin prototyypistä markkinoille -toimintamallista. Tämän sopimuksen myötä pääsemme myös rakentamaan moduuleita Suomen ensimmäiseen teollisen mittakaavan metanointilaitokseen” Volterin toimitusjohtaja Jarno Haapakoski kommentoi.

Synteettisen metaanin tuotantolaitoksen toimitus ja käyttöönotto tapahtuvat aikataulun mukaan vuonna 2024 saman aikaisesti vedyn tuotantolaitoksen kanssa.

Lisätietoja

Q Power
Eero Paunonen, toimitusjohtaja
Puhelin +358 44 425 2269
Sähköposti: eero.paunonen@qpower.fi

Marko Niskanen, tekninen johtaja
marko.niskanen@qpower.fi
+358503575363

Volter Oy
Jarno Haapakoski, toimitusjohtaja
jarno.haapakoski@volter.fi
+358407390461

Q Power lyhyesti

Q Power mahdollistaa asiakkailleen siirtymisen kohti fossiilivapaata ja omavaraista energiajärjestelmää kehittämällä ja toimittamalla asiakkailleen kustannustehokkaita, korkean hyötysuhteen omaavia tuotantoteknologioita. Tavoitteemme on valmistaa vuosikymmenen loppupuolella 500 MW uusiutuvien synteettisten polttoaineiden tuotantokapasiteettia vuosittain. Q Power – Konkreettisia ratkaisuja ilmastonmuutoksen torjumiseksi www.qpower.fi

Volter lyhyesti:

Volter on 1997 perustettu suomalainen voimalaitoksiin ja cleantech tuotteistuspalveluihin erikoistunut asiantuntijaorganisaatio, joka osaamisellaan tukee yrityksiä vihreän siirtymän toteuttamisessa. Voimalaitospuolella Volterilla on asiakkaita yli kymmenessä maassa eripuolilla maailmaa. Tuotteistuspalveluliiketoiminnassa keskitymme kotimaisiin asiakkuuksiin. www.volter.fi