Työnäyte

Cairnhillin maatila

Girvan, Skotlanti, Iso-Britannia

Etusivu Tuote referenssit Cairnhillin maatila

Asiakas

Cairnhillin maatila, Girvan, Skotlanti, Iso-Britannia

Haaste

Korkeat energiakulut ja paikallisen infrastruktuurin kalliit kehityskustannukset

Ratkaisu

Kaksi Volter 40 Indoor -voimalaa

Hyödyt

11000£ kuukausittainen säästö energiakustannuksissa, sijoituksen takaisinmaksuaika alle kolme vuotta ja 89% pienempi hiilijalanjälki.

Cairnhillin maatila sijaitsee Ayshiressä, Skotlannissa kuvankauniissa Girvan laaksossa. Farmin vieressä on teurastamo ja lihan prosessointilaitos We Hae Meat. Kaksi Volter 40 Indoor -mallia tuottavat kaiken energiantarpeen maatilalle ja naapurin yritykselle.

Neljä sukupolvea maanviljelyä

Molempia yrityksiä johtaa Alex Paton ja hänen vaimonsa Carlyn. Alex on neljänne sukupolven Paton maatilalla. Kuten kolme aiempaa sukupolvea, myös Alex on laajentanut maatilaa ja liiketoimintaa vuosien mittaan. Hän seuraa isoisänsä ja isänsä mottoa: jätä farmi perillisellesi parempana kuin sen sait.

Kymmenen vuotta sitten Alex osti paikallisen teurastamon ajatuksella luoda oma lihabrändi. Vuoden liiketoiminnan jälkeen kysyntä kasvoi paikallisen kaupan hyllyiltä maanlaajuiseksi. Vastatakseen kysyntään, naapuriin rakennettiin uusia lihan prosessointitiloja. Tänään We Hae Meat toimittaa makkaraa, pihvejä, naudanlihaa ja piirakoita kaikkiin Iso-Britannian suurimpiin ruokakauppoihin.

11000£

Kuukausisäästö

3Vuotta

Sijoituksen takaisinmaksuaika

89%

Hiilijalanjäljen pienentyminen

"Sijoitus on tottakai mielekäs ympäristöä ajatellen, mutta siinä ei olisi silti mitään järkeä ilman taloudellisiakin perusteluja. Molemmat täytyy löytyä. On mahtavaa, että voin auttaa ympäristöäni ja lyömään kilpailijani samalla kertaa. Kukaan muu ei vielä toimi näin Skotlannissa."

Alex Paton, Cairnhillin maatila

Ratkaisut