email Send a message

Contact us, we are happy to answer your questions!

EGEN ELKRAFT AV TRÄFLIS

Med Volter kan ni skapa er egen lokalproducerade, klimatsmarta elkraft och värme, där och när ni behöver den, oavsett vädret. Soligt och varm, bliåsigt eller vindstilla, varm eller kallt, det spelar ingen roll, Volter fungerar I alla väder. Vår högkvalitativa teknik ger er kraft och möjlighet att göra skilnad, för er själva och för världen.

Att utveckla ny metoder att tillvarata förnybara energikällor är en av de viktigaste framtidsutmaningarna för vår planet. Biomassa är ett väl fungerande alternativ till fossila bränslen. Vi är innovatörer och pionjärer inom utveckling av träförgasningsteknik. Vår teknik ersätter en liter fossil eldningsolja med cirka två kilo torr träflis.

LÄS OM REFERENSANLÄGGNINGAR HÄR (PÅ ENGELSKA)
VolterTeknik
100+ Antal levererade anläggningar
20 Antal anställda
12 Antal länder med distributör
40kW
Elproduktion
100kW
Värmeproduktion (vattenburen)
20kW
Värmeproduktion (luftburen)

Volters kraftvärmesystem

Volter är ett kraftvärmesystem, vilket betyder att både elkraft och värme produceras. Volter producerar 40kW elkraft och 100kW vattenburen värme. En Volter-enhet räcker för att förse ett lantbruk, en mindre hyresfastighet eller ett mindre företag med egen el och värme hela året. Om större effekt behövs kan flera Volter-enheter sammankopplas. Om t.ex. 25 enheter sammankopplas, bildar de en energipark som producerar 1MW elkraft.

LÄS MER OM VÅRA PRODUKTER HÄR (PÅ ENGELSKA)

TEKNIK

Volters kraftvärmesystem producerar elkraft och värme genom att förgasa träflis. I förgasaren bränns flisen vid hög temperatur med ett underskott av syre. Detta skapar en gas (gengas) vilken används som bränsle I en gasmotor, som I sin tur driver generatorn. Processvärmen fångas upp I vatten som kan användas för t.ex. olika uppvärmnings- och torkningsbehov.

LÄS MER OM VÅR TEKNIK HÄR (PÅ ENGELSKA)
Volter

Arkmek maskin AB

070-5260604
magnus@arkmix.se
Västergården 4, 51994 Björketorp

Ask for a quote or more details...

Send a call request

Send a call request with the form below. We are happy to answer your questions!

  Privacy Policy
  Sulje

  Send us a message

  Contact us with form below and we will get back to you as soon as possible.

   Privacy Policy